mikaelblog

mikaelblog

Skriverier

Om IT, web, teknologi, læring, design og andre emner der optager og interesserer mig.

Usability og interaktion

IndlægPosted by Mikael Mon, May 18, 2009 13:15:23
Mens jeg læser Steve Krugs klassiker inden for web-usability "Don't Make Me Think", slår det mig i hvor høj grad den stadig er aktuel. Førsteudgaven udkom i 2000, men de grundliggende indsigter i web-mediet og hvordan det bruges er stadig sprøde og brugbare i dag. Det grundliggende syn, at interaktionen på nettet skal være intuitiv, visuel med karakter af flow, synes jeg stadig holder som vision og rettesnor. Og de grundliggende problemer i forhold til at overskue og finde rundt på sites er der stadig problemer med på rigtig mange sites.
Det slår mig dog, at han tager det for givet, at brugere har et instrumentelt forhold til nettet, der handler om informationssøgning, hvilke jo ikke holder hele vejen. Der er rigtig mange sites der er mere oplevelsesorienterede, og hvor udforskingen og dét at "fare vild" i oplevelserne kan være en kvalitet i sig selv.
Krugs bog er en milepæl i forhold til enkel, let læst og fornøjelig formidling af en række sider af webbens fundamentale karakter og problematikker.